21 februari 2022

TINT Apeldoorn opent eerste fysieke Technohub

Op vrijdag 11 februari 2020 opende Technohub Inclusieve Technologie (TINT) haar eerste fysieke hub. De feestelijke opening vond plaats bij Werkleerbedrijf Lucrato in Apeldoorn.

TINT is een consortium van bedrijven, technologiepartijen, kennisinstellingen en sociaal werkbedrijf Lucrato gestart in de regio Apeldoorn. Ook de gemeente Apeldoorn steunt het initiatief.

De opening werd via een livestream gehouden, waarbij diverse betrokken vertelden over het waarom en de meerwaarde van de hub. Een compilatie van de livestream is hier te bekijken:

Later dit jaar zal nog een fysieke opening voor een breder publiek worden georganiseerd. Informatie hierover volgt via de website van TINT Apeldoorn.

Over TINT Apeldoorn

Technohub Inclusieve Technologie (TINT) Apeldoorn is erop gericht mensen zo duurzaam en volledig mogelijk inzetbaar te krijgen. In een hybride leeromgeving kan worden geëxperimenteerd met technologieën die mensen in een kwetsbare positie ondersteunen in hun werkzaamheden.

Momenteel wordt hard gewerkt aan het ophalen van voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast is er gestart met een aantal pilots vanuit het assessment team. De aankomende tijd wordt hier meer over gedeeld.

Ga naar de website voor meer informatie, en bezoek ook de LinkedIn-pagina van TINT.