Home

ICT // leren in de techniek // werken in de techniek

Ook student in Nederland finalist Technology Playmaker Awards

Booking.com eert met deze wedstrijd vrouwen voor bijdrage aan techsector

Door: ESTER SCHOP, redacteur AG Connect

De finalisten zijn bekend gemaakt voor de tweede editie van Technology Playmaker Awards van Booking.com. De genomineerden van dit jaar komen uit meer dan 20 landen, waaronder één Roemeense vrouw die in Nederland werkt en studeert.

De wedstrijd is in 2017 door Booking.com in het leven geroepen om wereldwijd vrouwelijk techtalent in het zonnetje te zetten. Dit jaar konden voor het eerst ook vrouwen buiten Europa worden genomineerd. In totaal zijn er zeven categorieën en zijn er genomineerden op alle niveaus in verschillende technologie- en IT-vakgebieden. Er wordt gekeken naar verschillende aspecten, waaronder ondernemerschap, innovatie, impact op de samenleving en leiderschap.

Zij zijn allemaal actief in de techsector en hebben opmerkelijke prestaties geleverd in de gezondheidszorg, onderwijs, retail, landbouw, fraudepreventie, finance en gaming. Er is ook één genomineerde die in Nederland werkt en studeert: Iulia Feroli in de categorie Young TechnologistIulia volgt een master Data Science aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze wil graag meer jonge vrouwen enthousiasmeren voor een carrière in de ICT en treedt graag op als rolmodel. Vorig jaar kreeg ze een notering in de Next Web's T500, een ranglijst met de beste 500 digitale talenten in Nederland onder de 26. Daarnaast was ze mentor tijdens Wonder Women Tech in London (juni 2018) en panellid op de Women in Tech Regatta in Amsterdam (oktober 2018)

Daarnaast zijn er finalisten uit de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Spanje, Finland, Litouwen, Oekraïne, Canada, Zuid-Afrika, China, India, Mexico, Nigeria, Marokko, Saudi-Arabië, Bahrein en Ghana.

Het hele artikel is te lezen op de website van AG Connect, waar ook een verwijzing naar de volledige lijst met 21 genomineerden en meer informatie over de kandidaten te vinden is.