Home

kiezen voor techniek // leren in de techniek // MBO // PO/VO // VMBO

PPS House of Digital en PA Consulting bundelen krachten

‘Raspberry Pi competitie’ daagt scholieren uit met innovatieve oplossing te komen

House of Digital en PA Consulting organiseren voor het eerst in Nederland de ‘Raspberry Pi competitie’. Teams van scholen worden uitgedaagd om met de Raspberry Pi – een goedkope, krachtige creditcard-formaat computer – innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 15 september.

PA heeft de competitie de afgelopen vijf jaar al in Engeland met succes georganiseerd. Nu gaat de competitie dus ook plaatsvinden in Nederland, in samenwerking met House of Digital (publiek-private samenwerking uit het Katapultnetwerk in landsdeel Noordwest).

Met de competitie hopen zij jongeren enthousiast te maken voor technologie en het belang van innovatie en samenwerking naar voren te brengen. De competitie geeft leerlingen/studenten van 12 jaar en ouder de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen met computerprogrammeren en techniek – waardevolle vaardigheden die steeds belangrijker worden in de maatschappij.

In PA's Raspberry Pi competitie 2018-2019 worden teams van leerlingen van mavo-, havo-, vmbo- en mbo-scholen in Nederland uitgedaagd om aan de slag te gaan met het thema ''Verbeter welzijn - doe een uitvinding!'', gebruikmakend van de Raspberry Pi. Wie kan met de Raspberry Pi een toepassing voor in huis ontwikkelen waar mensen die behoefte hebben aan zorg echt iets aan hebben?

Scholen kunnen hun teams inschrijven tot uiterlijk 15 september. Meer informatie is te vinden op de website van PA Consulting.