Home

kiezen voor techniek // PO/VO // Zuidwest

Ruim 1100 kinderen bezoeken techniekevent Tech2do

Op 9, 10 en 11 oktober 2018 vond in Sporthal Olympia in Spijkenisse Tech2do 2018 plaats. Het was de 5e keer dat dit technische evenement, speciaal voor leerlingen van groep 7 van alle basisscholen van Voorne-Putten en Rozenburg, is georganiseerd. Het evenement laat leerlingen zien hoe interessant en leuk techniek is, om zo hun enthousiasme voor techniek aan te wakkeren en daarmee de instroom in technische opleidingen en –beroepen op termijn bevorderen.

De regio Voorne-Putten en Rozenburg heeft veel technische bedrijven op het grondgebied. De vergrijzing van de bevolking én het feit dat te weinig leerlingen kiezen voor een opleiding en beroep in de technische sector baart de bedrijven, maar ook de gemeenten zorgen. Voorne-Putten wil  een economisch en sociaal sterke regio te blijven, daarom is het belangrijk dat de jeugd al in een vroeg stadium kennis maakt met de vele facetten van techniek en ervaart hoe leuk techniek is. De leerling van nu is immers de werknemer van de toekomst. De leerlingen konden op de beurs kijken naar diverse technieken, maar vooral leuke werkstukjes maken en techniekervaringen opdoen.

De gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg ondersteunen dit initiatief van harte en hebben diverse kosten op zich genomen. Dit evenement wordt opgezet door de TechNetkring Voorne-Putten en een samenwerkingsverband van scholen en een aantal technische bedrijven uit de regio Voorne-Putten. Alle basisscholen van Voorne-Putten en Rozenburg zijn uitgenodigd voor dit evenement. Meer dan 40 scholen waren aanwezig met ruim 1.100 leerlingen. Op woensdagmiddag was er een open middag voor ouders en kinderen. Zie voor meer informatie www.technetvoorneputten.nl.

Bron: GrootHellevoet.nl