Home

kiezen voor techniek // PO/VO

Samenwerking 3 O's goed voor Fedet Award

Technoplaza en Kremer winnen Fedet Award

'We willen kinderen op jonge leeftijd laten kennismaken met techniek'

Kremer is een technische, innovatieve groep van 180 vaste medewerkers met alle disciplines in de Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Duurzame techniek en ICT & Telecom onder één dak. Omdat zij het erg belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met techniek, zijn zij een samenwerking aan gegaan met Technoplaza.

Het Technoplaza is een initiatief van Lindus, het Liemers College en de Liemerse gemeenten en laat leerlingen van de groepen 7 & 8 kennis maken met techniek.

In deze samenwerking heeft Kremer een opdracht op het gebied van Internet of Things bedacht. Technoplaza gaat deze opdracht vervolgens in de praktijk begeleiden in hun leslokaal. De aanschaf van materialen en bijbehorende opdrachten worden gezamenlijk georganiseerd en gefinancierd.

In de opdracht komen diverse technische vaardigheden aan bod: solderen, monteren en programmeren. Tevens leren de leerlingen om een wifi-verbinding op te zetten. En vervolgens kunnen zij dan met de laptop of de smartphone het bijbehorende stoplicht aan- en uitzetten.

Tijdens het Fedet event ‘vak apart, techniek op basisscholen’ werd de Fedet Instroom Award uitgereikt voor dit samenwerkingsproject. De jury van de Fedet Instroom Award waardeerde het project vooral door kinderen gedurende een heel schooljaar in hun eigen omgeving techniek te laten ervaren met echte materialen en gereedschappen: "Door de aanpak met het stoplichtmodel zien kinderen hoe internet en techniek kunnen worden gecombineerd en wat er hiermee allemaal mogelijk is."