Home

Leraren // MBO // VMBO // werken in de techniek

Scholingstraject Hybride Techniekopleider: nu óók in Brabant

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkkennis binnen het onderwijs. Daarnaast gaan veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. De scholen zijn dringend op zoek naar vervangers; mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen op de volgende generatie technici. Technische O&O-fondsen en het onderwijs hebben daarom de handen ineen geslagen.

Om de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te overbruggen zijn ervaren en enthousiaste vakmensen nodig die hun passie voor het vak graag willen overbrengen aan de toekomstige generatie technici, door zich te laten scholen tot Hybride Techniekopleider. Eerder vertelden organisator Erik Hans Boek en deelnemer Roel van Stokkum al aan het Techniekpact over de meerwaarde van dit opleidingstraject voor alle betrokkenen.

Na in diverse delen van Nederland succes te hebben geboekt met dit traject, kunnen belangstellenden in Brabant zich ook laten scholen tot Hybride Techniekopleider. Al dit voorjaar 2019 gaan men van start met een nieuwe oriëntatietraject. 

Meer weten?
In deze flyer vindt u meer informatie, of bekijk onderstaand filmpje. Verder kunt u contact opnemen met Marianne van Meel, projectleider Hybride Techniekopleiders Brabant, via m.vmeel@rbpi.nl en/of 06 111 92 516.

Hybride Techniekopleider (Brabant) from Treehouse Filmproducties on Vimeo.