Home

kiezen voor techniek // VMBO // Zuidwest

Staatssecretaris Keijzer aanwezig bij ‘On Stage Beroepenfeest’ Zoetermeer

Op donderdag 14 maart 2019 vond het ‘On Stage Beroepenfeest’ plaats in Zoetermeer. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) was erbij om de bijna 1.000 aanwezige vmbo-leerlingen en regionale ondernemers toe te spreken. Naast Keijzer was ook de Zoetermeerse onderwijswethouder Jan Iedema aanwezig.

Het Zoetermeers Dagblad laat weten dat de staatsecretaris om 14.00 uur het tweede gesprekkenblok tussen de scholieren en aanwezige ondernemers opende. Hieraan voorafgaand sprak zij met de leerlingen over het belang van een passende vervolgopleiding na de middelbare school. Keijzer riep de leerlingen op om kansen te pakken, vooral in techniek en deed hierbij met name een beroep op de aanwezige meisjes. Daarna is zij langs de stands gegaan waar ondernemers matchgesprekken voerden met de leerlingen.

Oranje Nassau College in Zoetermeer laat op Twitter weten dat er binnenkort een verslag van de dag komt in hun Schooljournaal, met onder meer een interview met de staatssecretaris en de Zoetermeerse wethouder Iedema.

Over het initiatief
Het On Stage Beroepenfeest faciliteert een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal ondernemersnetwerk voor jongeren van het vmbo en draagt bij aan kansgelijkheid, toekomstperspectief, beroepsoriëntatie en ondernemersvaardigheden. Vmbo On Stage bestaat sinds 2007. De Beroepenfeesten voor het vmbo van Onderwijs On Stage, worden in meerdere regio's gerealiseerd.