Home

algemeen // kiezen voor techniek

Staatssecretaris Sander Dekker (OCW) onder indruk van ScienceMakers

Bekijk het videoverslag door op de bovenstaande afbeelding te klikken.

Op woensdag 23 september zijn voor het eerst 140 ScienceMakers gehuldigd in de Gashouder te Amsterdam. Kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht of uitvinding hebben gedaan op het gebied van wetenschap, technologie of maakonderwijs. Naast de huldiging door astronaut André Kuipers en presentator Dennis Weening werden de projecten van de ScienceMakers ten toon gesteld in een pop-up expo.

Staatssecretaris Sander Dekker (OCW) bezocht de pop-up expo en ging in gesprek met de jonge talenten. Op de expo waren onder andere te zien een team havo/vwo- leerlingen uit het tweede jaar dat biomimicry heeft toegepast op een duurzaamheidsvraagstuk uit het bedrijfsleven, de gebarentaalhandschoen bedacht door een elfjarige leerling en een groepje jonge biologen ging live een vis ontleden. Ook maakte de staatssecretaris bekend het maakonderwijs met een extra impuls van 150.000 euro te willen gaan stimuleren.

ScienceMakers.nl
Nederland barst van het talent op het gebied van wetenschap, techniek en maakonderwijs. Daarnaast zijn er vele initiatieven in het hele land om kinderen/jongeren uit te dagen op dit gebied het beste uit zichzelf te halen. Om dit inzichtelijk te maken is ScienceMakers.nl gelanceerd. In de toekomst zal dit platform de mogelijkheden in het land inzichtelijk maken. Daarnaast worden jaarlijks kinderen/jongeren (10 tot 18 jaar) die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie of maken gehuldigd als ScienceMaker. ScienceMakers is een initiatief van de Rijksoverheid en het Techniekpact.

Zie voor meer informatie: www.sciencemakers.nl