Home

kiezen voor techniek // PO/VO // VMBO

Succesvolle digitale finale Raspberry Pi

Winnende teams bekend

Op 5 juni 2020 hebben PA Consulting en PPS House of Digital de winnaars van de Raspberry Pi-competitie 2020 bekendgemaakt tijdens een digitale finale. Binnen deze scholierencompetitie worden jongeren uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi - een goedkope, krachtige creditcard-formaat computer - innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving. Na een spannende finaleronde vielen vier teams in de prijzen.

De online finale is in onderstaand filmpje te bekijken

Het thema van dit jaar was ‘Smart Cities & Mobiliteit’. De deelnemende teams kwamen met bijzondere ideeën. Van slimme waterreservoirs tot hightech taststokken, de jury stond versteld van de winnaars tijdens deze feestelijke online bijeenkomst liet PA Consulting op LinkedIn weten. De vier teams die in de prijzen vielen zijn:

 • Smart City Water
  De meest creatieve uitvinding kwam van dit team van de Bredero Mavo uit Amsterdam: een waterreservoir onder het wegdek dat in tijden van droogte het opgevangen regenwater door kan pompen naar planten en bomen.

 • Team GMS
  Dit team, van de Van der Capellen Scholengemeenschap uit Zwolle, ontving de prijs voor meest praktisch haalbare uitvinding met hun muts met afstandssensoren voor slechtzienden.

 • Smart City Signs
  De uitvinding met de meeste impact was van het team Smart City Signs (Bredero Mavo): een verkeersbord dat de maximumsnelheid automatisch aanpast aan de hoeveelheid voetverkeer.

 • Smart Blind Guide (Bredero Mavo) won de AAA-award; dit jaar een nieuwe prijs in de competitie
  Nieuw dit jaar is de AAA-award. Ook wel de aanmoedigingsprijs voor beste allrounders en aanstormend talent, ging naar de Smart Blind Guide (Bredero Mavo), een slimme taststok die als routebegeleider in gebouwen dient.

Meer informatie is hier te vinden.