Home

Zuidwest

Teach & Tech startbijeenkomst

Op maandagavond 12 oktober hebben de eerste techniekprofessionals met interesse in het beroepsonderwijs kennis gemaakt met het nieuwe traject Teach & Tech. Op de Hogeschool Rotterdam werden de vaklieden met uiteenlopende specialisaties geïnformeerd over een carrière in het onderwijs en wat hierbij allemaal komt kijken.

Na de introductie van Anja van Vliet van de Hogeschool Rotterdam, vertelde docentenbegeleider Jan Schuit van Albeda Zadkine Techniek & Technologie over de beroepsmogelijkheden in het onderwijs. Daarnaast benadrukte Jan het belang van passie, vakmanschap en pedagogiek in het onderwijs. De aanwezige vaklieden toonden veel interesse in de opbouw van de docententeams en de rol die zij hier zelf in willen en kunnen vervullen. Hierbij werd door alle aanwezigen erkend dat hun ervaring in de techniek een meerwaarde is voor het onderwijs. Tot slot was er ruimte voor de geïnteresseerden om zelf vragen te stellen, waardoor de avond voor alle deelnemers met duidelijkheid werd afgesloten.

Teach & Tech is een traject dat in de regio Rijnmond is opgezet om het toenemende tekort van technische docenten en instructeurs in het beroepsonderwijs op te vangen. Door techniekprofessionals uit het bedrijfsleven op te leiden tot instructeur, kan de kennis en ervaring uit de praktijk worden ingezet op de scholen. Het project van Teach & Tech bestaat uit een voorschakeltraject en instructeurstraject, waarna eventueel een docentenopleiding kan worden gevolgd. Lijkt jou een baan in het onderwijs ook interessant? Kijk dan op de website van Teach & Tech: www.teachtech.nl.