Home

Doekle Terpstra // Oost

Techniekpact Smart and Sustainable gelanceerd

Bij Alliander in Duiven is vrijdagmiddag 4 maart het Techniekpact Smart and Sustainable Health, Energy and Water gelanceerd. In zijn rol als aanjager van het landelijke Techniekpact leidde Doekle Terpstra als dagvoorzitter de bijeenkomst.

In dit Techniekpact Smart and Sustainable bundelen de technieksectoren van de Gelderse Regionale Opleiding Centra, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) hun krachten met overheden en bedrijven en instellingen uit de sectoren Health, Energy en Water. De focus ligt daarbij op specifieke (Gelderse) thema’s. De Provincie Gelderland heeft 14 miljoen euro beschikbaar gesteld voor initiatieven op het terrein van techniek en technologie.

Gelderland is een provincie waarin de focus ligt op Smart en Sustainable. Begrippen als Smart Industry, Internet of things, Living Labs en duurzaamheid zijn verweven met de topsectoren Health, Energy en Water. In Gelderland ligt per regio de focus op een of meer van deze thema’s. Health in Nijmegen; Elektrische energie in Arnhem; Clean Tech op de Noord-Veluwe; Water in het Rivierengebied; en Smart Industry in de Achterhoek.

Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

Lees hier het Techniekpact Smart en Sustainable.