Home

Andre Kuipers // kiezen voor techniek // Noordwest

Techniekpactambassadeur André Kuipers te gast bij PET Den Helder

Op maandag 3 juni worden basisschoolleerlingen ondergedompeld in de wereld van techniek tijdens de tweede editie van Promotie Event Techniek (PET) Den Helder. Tijdens het PET, dat georganiseerd wordt door Tech@Connect in samenwerking met bedrijven in de regio, zal ook een Techniekpact Collegetour worden gegeven door astronaut André Kuipers.

Aan het evenement doen bijna 1.000 leerlingen van 24 basisscholen uit de hele Kop van Noord-Holland; een verdubbeling van de eerste editie in 2018. Kuipers zal aan zevenhonderd kinderen over zijn avontuur in de ruimte vertellen. Ook illusionist Timon Krause - 'Beste mentalist van Europa in 2016-2017' is erbij en zal in zijn optreden voor ruim 200 leerlingen wetenschap en techniek verwerken, laat het Noordhollands Dagblad in dit artikel weten.

Over Techniekpact Collegetour
Vanuit het Techniekpact verzorgt André Kuipers samen met Sander Koenen regionaal Collegetours voor basisschoolleerlingen (groep 7) en leerkrachten om hen enthousiast maken voor zijn wereld, de wereld van ruimtevaart, wetenschap en technologie.