Home

Leraren // werken in de techniek

Traject Hybride techniekopleider opnieuw van start in Zeeland

Afgelopen oktober is in Zeeland het scholingstraject Hybride techniekopleider voor het eerst van start gegaan. Binnen dit traject worden vakmensen opgeleid tot hybride docent. Zo brengen zij de praktijk naar het onderwijs én werken ze aan hun eigen ontwikkeling. De eerste deelnemers ronden het traject in juni af, dit najaar gaat het scholingstraject opnieuw van start.

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkkennis binnen het onderwijs. Daarnaast gaan veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. Scholen zijn dringend op zoek naar vervangers; mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen op de volgende generatie technici. Daarom doen technische O&O fondsen (OTIB/A+O Metalektro/OOM), Bouwend NL, ZAOS, de provincie Zeeland, Huis van de Techniek, Scalda én de participerende vmbo’s een beroep op werknemers én werkgevers in de techniekbranche.

Ze zijn op zoek naar vakmensen met een technische opleiding (met een mbo-4 werk- en denkniveau). Maar vooral zijn ze ook op zoek naar mensen met passie voor hun vak en die dit graag willen overdragen aan de jongere generatie.

Informatiebijeenkomsten
Voor belangstellenden organiseren zij in 2019 informatiebijeenkomsten op onderstaande locaties/data: 

  • Vlissingen 27 juni van 18.00–20.00 uur

  • Terneuzen 2 juli van 18.00–20.00 uur

  • Vlissingen 27 augustus van 18.00–20.00 uur

Meer weten? Download dan hier de informatieflyer of bezoek deze website.