Home

algemeen // werken in de techniek

Trouw: Explosieve banengroei in techniek en ICT

Er zijn weer moeilijk vervulbare vacatures. Vooral in de techniek, een sector waar maar weinig jongeren animo voor tonen. Dit kopte Trouw vanmorgen. UWV kwam eind december naar buiten met een arbeidsmarktupdate voor de Metaal- en technologische industrie.

Berichtgeving in Trouw - 13-01-2017:
De werkgelegenheid trekt hard aan. Op het niveau van voor de crisis zit Nederland nog niet, maar in bijna alle sectoren groeit het aantal vacatures explosief. Vooral in de techniek. De metaalsector heeft zelfs een tekort aan technici. Maar ook in de IT en de logistiek is veel vraag naar mensen.

De cijfers lijken soms extreem hoog. Zo meldt zoekmachine Adzuna dat er alleen al in de eerste tien dagen van dit jaar bijna 20.000 vacatures bij zijn gekomen in de technische sector. Er worden duizenden monteurs gezocht. Maar ook lassers, technisch tekenaars, calculators, werkvoorbereiders, projectleiders en ontwerpers.

De werkzaamheden zijn divers, maar veel jongeren hebben geen idee wat de beroepen en opleidingen in de technische sector behelzen, meldde uitkeringsorganisatie UWV onlangs. Daardoor zal het nog een aantal jaren flink lastig worden om de technici die met pensioen gaan te vervangen, voorspelt het UWV.

De technische talenten die er zijn, hebben een veel grotere kans op een vast contract dan in alle andere sectoren. De werkgever wil hen namelijk niet kwijt. Nu al is de flexibele schil in de metaal flink kleiner dan gemiddeld. De metaalsector onderscheidt zich niet alleen met veel banen voor hoogopgeleiden maar ook voor mbo'ers. In de ICT zijn vooral kansen op hoger en wetenschappelijk niveau, bijvoorbeeld voor ontwikkelaars en programmeurs.

De ICT'ers zijn van plan om dit jaar meer geld te vragen, blijkt uit onderzoek van het IT-platform AG Connect. Maar liefst 45 procent van de IT-professionals wil naar zijn baas stappen om loonsverhoging te eisen, of - in het geval van zzp'ers - het uurtarief te verhogen. Ze denken aan zo'n 2 tot 5 procent erbij in 2017.

Het salaris is voor veel technici nog geen goudmijn. Voor een loonsverhoging van een paar procent hebben de werknemers in de metaal veel strijd moeten leveren. Er ging een reeks stakingen en acties aan vooraf voordat in maart vorig jaar eindelijk een cao werd afgesproken. Ondanks het tekort aan personeel willen werkgevers in de metaal maar mondjesmaat de salarissen verhogen.

Dat komt deels door de internationale concurrentie. In de techniek is het werk relatief makkelijk uit te besteden aan bedrijven in andere (goedkopere) landen, of kunnen andere nationaliteiten in Nederland aan de slag. Daarbij zijn technici vrij honkvast. Als ze ergens naar hun zin werken, vertrekken ze niet vaak naar een andere baas. Loyaliteit aan de baas wordt doorgaans niet beloond met salarisverhogingen. Dat gebeurt vooral als mensen overstappen.

Mogelijkheden voor technici voor een overstap zijn er dus genoeg met al die vacatures. In totaal stonden er eind vorig jaar op de arbeidsmarkt 162.000 vacatures open. Dat is flink meer dan de 96.000 van begin 2013, toen ongeveer het dieptepunt was bereikt.

Maar ook fors minder dan de 247.000 vacatures die het Centraal Bureau voor de Statistiek begin 2008 telde, vlak voordat de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging.