Home

Oost // werken in de techniek

Twents Fonds Vakmanschap gestart

Onder het motto 'een leven lang leren' is het Twents Fonds voor Vakmanschap van start gegaan. Het Twents Fonds voor Vakmanschap heeft elf miljoen euro in kas. Van dat geld kunnen naar schatting de komende vier jaar zo'n 6000 mensen een bij- of nascholing betalen. Twents Fonds voor Vakmanschap biedt een scholingscheque tot maximaal 5000 euro om scholing/opleiding (deels) te bekostigen.

De eerste cheques werden woensdag 30 januari 2019 uitgereikt bij de Container Terminal in Almelo. Verantwoordelijk wethouder Kampman over het Fonds: "De arbeidsmarkt in onze regio verandert in een hoog tempo door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Investeren in vakmanschap blijft een must om de Twentse economie vitaal te houden. Daarom maken ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen het mogelijk om vakmanschap en talent blijvend te ontwikkelen via het Twents Fonds voor Vakmanschap."

Twents Fonds voor Vakmanschap is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4 die een helder perspectief biedt op de Twentse arbeidsmarkt.

Zie voor meer informatie de website van het Twents Fonds voor Vakmanschap