Home

kiezen voor techniek // Oost

Twentse talenten strijden voor ticket naar Houston

Op vrijdag 16 februari vindt de finale van Countdown to Houston 2018 plaats. Verschillende Twentse Technasium leerlingen en leerlingen van de Thorbecke in Zwolle zijn momenteel druk bezig met de opdracht die dit jaar centraal staat: ‘Ontwerp een concept voor een bemande of onbemande ruimtemissie naar een plek voorbij aarde’. Een opdracht waarmee zij strijden voor een ticket naar Houston om daar deel te nemen aan de United Space School.

Vorig jaar waren het Thijs, Sophie en Hannah die de finale van de Countdown to Houston wonnen en in de zomer van 2017 naar Houston vlogen om daar met internationale leerlingen samen te werken aan een missie naar Mars. Benieuwd naar hun reis door de ruimte?

Lees verder op Twente | De ondernemende hightech regio

Over United Space School (USS)

USS is een interdisciplinair programma die jaarlijks 50 studenten uit 25 verschillende landen bijeen brengt om te studeren aan de Universiteit van Clear Lake. Onder begeleiding van ingenieurs, wetenschappers en kopstukken uit de luchtvaartindustrie komen zij samen om hun eigen missie naar Mars vorm te geven. >>Meer informatie>>