Home

HBO/WO // leren in de techniek // MBO

Van én met elkaar leren in het hart van de tuinbouw

Op dinsdag 4 juni 2019 vond de MeetUp4 plaats in het kader van ‘Verzilver je talent’. Dit initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met partners verbindt verschillende talentenprogramma’s in Nederland waarin studenten, docenten en bedrijfsleven samenwerken aan innovatieve oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. De deelnemers werden dit keer ontvangen in het World Horti Center (WHC) in Naaldwijk.

Het WHC werd ruim een jaar geleden geopend en geldt als hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Directeur Erwin Cardol vertelde over de unieke manier van samenwerken onder één dak. "WHC is een toonaangevend platform waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Dagelijks bewegen zo’n 1.200 studenten zich door het gebouw en jaarlijks komen hier zo’n 40.000 internationale vakmensen over de vloer". Cardol gaf aan dat drie bestaande mbo’s uit de omgeving -Lentiz, Albeda en Mondriaan- in het WHC onder de naam MBO Westland samen invulling geven aan het onderwijs. Dat doen zij met opleidingen op het gebied van Horti, Tech, Business en Health.
De aanwezigheid van een permanente expositie van 119 bedrijven én 36 onderzoekskassen maakt het WHC volgens Cardol tot een bijzondere centrale ontmoetingsplaats.

Het verslag van de MeetUp kunt u hier lezen.