Home

kiezen voor techniek // PO/VO

Viruskenner nationaal én internationaal van start

Na de kick-off begin januari van Nederlandse scholen aan de ‘Technasium Top Award 2018: Viruskenner’, heeft Viruskenner eind januari ook een vliegende start gemaakt op scholen in Indonesië en Suriname. Wereldwijd nemen leerlingen virussen onder de loep!

Op 9 januari is het startschot gegeven voor de 64 deelnemende Technasia door opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp bij het Erasmus Medical Center Rotterdam. O&O-docenten uit het hele land kregen uitleg over het beroep dat dit jaar centraal staat.

Suriname

Bij aanvang van Viruskenner in Suriname gaven de coaches uitleg over het project en les over diverse virussen aan de teams en docenten van de deelnemende scholen. En die waren daar niet onvoorbereid: de eerste ideeën voor origineel preventiemateriaal werden al direct gechecked bij de coaches. >>Lees meer>>

Indonesië

Viruskenner Indonesië is van start gegaan op SMA Negeri 16 in Surabaya. 300 enthousiaste leerlingen, hun docenten, artsen van RSUD Dr. Soetomo en drie Viruskenners uit het Erasmus MC waren erbij. >>Lees meer>>

Over Viruskenner

Viruskenner is een wedstrijd voor de laatste klas op basisscholen en technasiumklassen van middelbare scholen die interesse hebben in de wetenschap en meer willen weten over virussen. Viruskenner is actief in Nederland, Suriname, Indonesië en Senegal. In het buitenland gaat het project op originele wijze door. In Nederland is dit jaar sprake van een speciale editie: Viruskenner werkt samen met Stichting Technasium en is dit jaar de Technasium Top Award 2018.

Meer informatie

http://www.technasiumtopaward.nl/tta-2018-viruskenner

https://www.viruskenner.nl/