Home

HBO/WO // leren in de techniek // Noordwest

VU en TU Twente lanceren nieuwe bachelor Mechanical Engineering/Werktuigbouwkunde

Op woensdag 10 oktober organiseerden de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente in samenwerking met Bètapartners de Engineering Experience op het Regius College in Schagen. Tijdens de bijeenkomst is de nieuwe Engelstalige bachelor Mechanical Engineering/Werktuigbouwkunde gelanceerd.

De nieuwe opleiding -waarin maatschappelijk innoveren en samenwerking met bedrijven voorop belangrijke pijlers zijn- gaat in september 2019 (grotendeels op de VU-Campus in Amsterdam) van start. Met deze opleiding kunnen 5e en 6e jaars vwo-leerlingen met een (bèta)technisch profiel kiezen voor een universitaire technische opleiding in de regio en komen de twee universiteiten tegemoet aan de enorme vraag naar universitaire technici in de regio.

Tijdens de Engineering Experience zijn deelnemers geïnformeerd over het inhoudelijke programma van de nieuwe opleiding en heeft men een kijkje in de toekomst van Mechanical Engineering gekregen door bedrijven uit de regio, docenten en studenten. Zo vertelden bijvoorbeeld huidige studenten over hun uitvindingen zoals de Red Shift auto van Solar Team Twente en konden deelnemers na het programma hightech demonstraties bekijken.

Bron: TechniekRaad Noord-Holland