Home

kiezen voor techniek

Webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden

Wilt u verschillende typen jongeren raken als het gaat om bèta en techniek? Meld u dan aan voor één van onderstaande kosteloze webinars.  

Webinar Inspiratiesessie: duur 45 minuten.  
U maakt kennis met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kunt u onderzoeken of deze modellen voor jullie praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden. Meld u aan via deze link.

Datum  

Tijd 

Woensdag 3 juni  

08:15  - 09:00 

Donderdag 18 juni 

16:15 – 17:00 

Webinar Workshop: duur 90 minuten.  
Als u al besloten hebt dat Bèta&TechMentality interessante mogelijkheden biedt bij wat jullie doen, kunt u met deze workshop de diepte in met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Ook gaat u deze vertalen naar jullie eigen praktijk. Het is een interactief webinar waarin u veel aan de slag gaat. Meld u aan via deze link.

Datum 

Tijd 

Woensdag 10 juni  

08:15 – 09:45 

Maandag 22 juni  

15:30 – 17:00 

 

 

 

 

 

Incompany webinars
Wilt u met uw hele team of netwerk meedoen, neem dan contact op via trainingen@ptvt.nl, zodat een aparte datum ingepland kan worden. Minimaal aantal deelnemers is 10.  

Voor wie
De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of u nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf.

Bij vo en mbo/hbo-scholen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB-coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving.

Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

Vijf bètatypes  
Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model.    

Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld. Als je inzicht hebt in wat deze vijf verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het model biedt daarvoor volop praktische handvatten.    

7 werelden van techniek 
Jongeren hebben van techniek of technologie vaak een beperkt beeld. Als je techniek vanuit hun belevingswereld belicht, gaan er nieuwe werelden voor hen open. De 7 werelden van techniek laten jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie zien.